söndag 10 juni 2012

Livet blir inte alltid som man tänkt sig

Hade tänkt fylla på mer text och bild om föregående år och samtidigt smyga igång det här odlings året. Tyvärr har jag varit mer eller mindre sängliggande i ett mindre roligt ryggskott. Vilket har lett till att det mesta blivit bedrövligt eftersatt. Vädrets makter har dock varit på min sida med svalt och regnigt väder.
Nu när ryggvärken börjar ge med sig lite så är det hög tid att få igång både blogg och årets odlande.

Vi har fått ny panel på balkongen vilket har gjort att även balkongodlingen kom på efterkälken. Men nu börjar allt komma på plats. Tar lite varje dag både inne och ute och har förhoppning om att komma i fas någon gång. 


På balkongen blommor potatisen (okänd) i en djup hink så i år blir det egen potatis till midsommar, nästa hink är satt för en vecka sedan så det blir sensommar potatis också.






Tomater har vi haft några veckor nu i söderfönstren. Sorten är "Vilma" som ger körsbärstomateter på små nätta plantor. En perfekt tomat för fönster brädan. Båda barnen har fått varsin planta, själv har jag tre och en sista står i fönstret i väntan på att flytta hemifrån. 





De tidigaste paprikorna har börjat få små frukter (på bilden "Lipstick", men även "Mini mix" har börjat få frukt). "Lipstick" verkar trivas mycket bra i år. Redan åtta kart, fyra blommor och mängder av knopp i olika storlekar (två plantor i en kruka).






Gurka ("Futura F1") nr två och tre väntar på att skördas, första gurkan vägde nästan ½ kg och smakade utmärkt. Har haft lite problem med gurkodling på balkongen. De brukar ge ett par gurkor och sedan dö. Har garderat mig så en liten "Bella F1" är på väg att växa upp och är ca 15 cm nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar